TRANSPORTUL ESTE GRATUIT LA COMENZI MAI MARI DE 200 LEI!

SIBIU,
TRANSILVANIA, ROMANIA

DESPRE NOI

Vinul. O licoare minunată, oferită de sucul fermentat al unui singur fruct: strugurele! Vinurile interesante sunt acelea care exprimă trăsăturile naturale ale podgoriei .

Vinurile GORGANDIN sunt vinuri obținute din soiuri de struguri de viță de vie nobilă, destinate producerii vinurilor albe cu denumire de origine controlată și trepte de calitate.

Condițiile agro-eco-pedologice din județul Sibiu, podgoria Sebeș-Apold cu centru viticol Apold, poarta de sud-vest a Podișului Transilvaniei, sunt adecvate pentru cultura acestor soiuri, fiind unanim recunoscut faptul, că zona, reprezintă una dintre cele mai bune zone viticole din România.

Terenul pe care este cultivată vița de vie, se află la o altitudine de 446 – 485 de metri față de nivelul mării, orientarea este sudică și este un teren brun roșcat de pădure (rogosoluri calcaroase). Climatul zonei este tipic continental cu o temperatură medie anuală de 8,6 grade Celsius și temperatura medie zilnică de 10 grade Celsius.  

Aceste condiții climatice deficitare se răsfrâng de fapt pozitiv asupra păstrării aromelor și a nivelelor ridicate de aciditate, chiar daca în anii mai reci, acumulările de zahăr sunt mai modeste.

Ceața, care își face simțită prezența încă din lunile de vară (august) formează o peliculă de apă deasupra bobului, ceea ce crează o tensiune superficială care nu permite evaporarea aromelor (foarte volatile) în procesul de maturare al strugurilor.

În această zonă, viticultura este tradițională existând dovezi care atestă vechimea preocupărilor legate de vița de vie a locuitorilor pe aceste meleaguri. Landler-ii, populația de origine austriacă deportată în 1734 sub domnia lui Carol al VI-lea, au conștientizat în scurt timp importanța climatului local și al faimoaselor soluri întreținând tradiția plantațiilor viticole din zonă.

Vinurile realizate din aceste soiuri în centrul viticol Apold au o personalitate aparte, ceea ce le face să fie bine apreciate de consumator. Aciditatea echilibrată, aromele principale derivate din struguri și cele secundare rezultate din fermentație, interacționează și se contopesc într-un tot armonios, oferind mireasma și buchetul specific fiecărui soi.

Vinificația este realizată în sec, pentru toate soiurile de vin.

Consumate tinere și proaspete, vinurile Gorgandin, împrospătează gustul și lasă o senzație de vivacitate, astfel încât afirmația “vinul este mai bun odată cu trecerea anilor” devine un mit!

Vinurile Gorgandin

Fiecare sticlă conține și pasiunea cu care am produs vinul. O pasiune pe care o vei savura în fiecare pahar.

Cookie-urile ne ajută să oferim serviciile noastre. Utilizând aceste servicii, acceptati modul în care utilizăm cookie-urile.